اهلا وسهلا بكل اعضاء وزوار مطبخ مستكه الكرام . اليكم احدث طرق التتبيل للحم والدجاج طرق ممتازة وسهلة ، لكل ست بيت تبحث عن راحة معدة زوجها وابناءها طرق روعة تجذب الانظار قبل المعدة ، اليكم خمس طرق سهلة لتتبيل اللحم والدجاج لاجل عيون زوار منتدى نجوم مصرية من عندنا احنا وبس هتلاقوا كل اللى بتتمنوه . راحتك وراحة جوزك واولادك فى مطبخنا مطبخ منتدى نجوم مصرية بس.
اليكم ال ********((5)) طرق لتتبيل اللحم والدجاج :- ***************
((تتبيلة اولى )):- ****
(1) زبادي قليل الدسم أو منزوع + ملعقة صغيرة معجون طماطم + 2 فص ثوم + نص بصلة صغيرة + شوي زنجبيل + ملعقة صغيرة خل أو عصير نص ليمونة + فلفل أسود ملح + هيل ناعم + قرفة ( دارسين ) + بابريكا + تخلط المقادير كلها بالخلاط وتخمري فيها قطع الدجاج 6 ساعات
*** بالهنا والشفا ***
****=============================****
((تتبيلة تانية)):- ****
(2) طماطمة واحدة + بصلة صغيرة + بقدونس + لبن منزوع الدسم + جميع انواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود + وبصل ، ثوم، فلفل حار+ صوص الصويا+ وليمونة مقطعه .
*** بالهنا والشفا ***
****=============================****
((تتبيلة ثالثة)):- ****
ربع كوب زبادى + ربع كوب شطه حاره + خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه قرنفل بابريكا) + ملعقتين صويا صوص + عصير ليمون + ملح + بصله مفرومه ناعم + 5 فصوص ثوم مدقوقين + ملعقتين معجون طماطم + ملعقه من صلصه باربكيو + ملعقتين مايونيز + ملعقه زيت
((طريقه التحضير))******
تدق قطع الدجاج بالمدقه لتيين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتتبيله وتنقع بها قطع الدجاج لمده من ساعه الى يوم كامل ثم تنفض عنها التتبيله وتوضع على حله شوايه الغاز وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم
*******بالهنا والشفا********
*******=============================*******
((تتبيلة رابعة)):- شيش طاوق
( ربع كوب من صلصه حاره + ملعقتين من صلصه طماطم + كمون وكزبره وبابريكا فلفل اسود وفلفل ابيض + خل وليمون وملح + زبادى + كركم + مسمار وقرفه وهيل مطحون + مايونيز + زيت + مسطرده + باربكيو + بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين + تخلط كل مقادير التتبيله + قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر + اسياخ خشب او معدن
((طريقه التحضير))
تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل ثم تشك فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل والبصل والطماطم وتشوى
اليكم ال ********((5)) طرق لتتبيل اللحم والدجاج :- ***************
((تتبيلة اولى )):- ****
(1) زبادي قليل الدسم أو منزوع + ملعقة صغيرة معجون طماطم + 2 فص ثوم + نص بصلة صغيرة + شوي زنجبيل + ملعقة صغيرة خل أو عصير نص ليمونة + فلفل أسود ملح + هيل ناعم + قرفة ( دارسين ) + بابريكا + تخلط المقادير كلها بالخلاط وتخمري فيها قطع الدجاج 6 ساعات
*** بالهنا والشفا ***
****=============================****
((تتبيلة تانية)):- ****
(2) طماطمة واحدة + بصلة صغيرة + بقدونس + لبن منزوع الدسم + جميع انواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود + وبصل ، ثوم، فلفل حار+ صوص الصويا+ وليمونة مقطعه .
*** بالهنا والشفا ***
****=============================****
((تتبيلة ثالثة)):- ****
ربع كوب زبادى + ربع كوب شطه حاره + خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه قرنفل بابريكا) + ملعقتين صويا صوص + عصير ليمون + ملح + بصله مفرومه ناعم + 5 فصوص ثوم مدقوقين + ملعقتين معجون طماطم + ملعقه من صلصه باربكيو + ملعقتين مايونيز + ملعقه زيت
((طريقه التحضير))******
تدق قطع الدجاج بالمدقه لتيين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتتبيله وتنقع بها قطع الدجاج لمده من ساعه الى يوم كامل ثم تنفض عنها التتبيله وتوضع على حله شوايه الغاز وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم
*******بالهنا والشفا********
*******=============================*******
((تتبيلة رابعة)):- شيش طاوق
( ربع كوب من صلصه حاره + ملعقتين من صلصه طماطم + كمون وكزبره وبابريكا فلفل اسود وفلفل ابيض + خل وليمون وملح + زبادى + كركم + مسمار وقرفه وهيل مطحون + مايونيز + زيت + مسطرده + باربكيو + بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين + تخلط كل مقادير التتبيله + قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر + اسياخ خشب او معدن
((طريقه التحضير))
تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل ثم تشك فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل والبصل والطماطم وتشوى
لا يوجد تعليقات
أضف تعليق